TUBA- Gratis og anonym terapi og rådgivning

Terapi i TUBA


Er du vokset op med en forælder, der drikker eller tager stoffer, og har du brug for at tale med en terapeut eller andre mennesker i samme situation? I TUBA tilbyder vi gratis rådgivning, gruppeterapi og individuel terapi for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug.


Mange unge henvender sig til TUBA, fordi de er bekymrede over deres følelser, tanker og reaktioner i bestemte situationer. I TUBA kan vi hjælpe dig med at forstå og håndtere dine følelser, tanker og reaktioner. Samtalerne i TUBA sætter fokus på, hvordan du ser på dit liv, og på hvordan du får et liv, der er tilfredsstillende for dig.


Et samtaleforløb i TUBA giver dig mulighed for at drøfte emner som for eksempel hvordan du tackler lavt selvværd, manglende selvtillid, konflikter, parforhold, at være alene, at leve med en forælder, der har et misbrugsproblem osv.


 
Sådan kommer du i gang


For at komme i gang i TUBA skal du selv henvende dig via kontaktformularen på hjemmesiden. Det første, vi gør, er at invitere dig til en forsamtale. Forsamtalen er anonym, dvs at du ikke behøver at oplyse dit navn, og uforpligtende, dvs. du kan altid sige, at du ikke har lyst til at gå i TUBA alligevel.


Forsamtalen vil handle om din historie, hvordan du har det i dag, hvilke temaer du gerne vil have hjælp til og måske nogle råd til hvordan du kan komme videre nu og her. Mange synes det er et stort skridt at henvende sig og tale om det at have en forælder der har eller har haft et misbrug for første gang. Man kan godt blive lidt overvældet. Det er vi helt vant til i TUBA, og vi tager os godt af dig.


Forsamtalen er også din chance for at stille spørgsmål om, hvad du kan forvente i TUBA. Hvor tit skal man komme? Hvor mange er der i en gruppe? Hvad er psykoterapi for noget? Hvad hvis man ikke ved, om man helst vil have individuelle samtaler eller i gruppeterapi? Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, du har brug for.


Når forsamtalen er forbi, bliver du skrevet op til terapi. Du er også meget velkommen til at komme til vores Drop-In møder og til at bruge vores chatrådgivning.

TUBA- Gratis og anonym terapi og rådgivning